KOLEKSI RESEPI

RESEPI BINGKA KULIT ROTI MUDAH!

Selamat berhujung minggu semua..Tentu ramai antara kita tak tau nak buat apa dengan kulit roti yang tidak digemari oleh anak2..Hmm..jangan buang kulit roti tu..apa kata kita buat Bingka Kulit Roti Mudah. Dari dapur#feeronyKitchen, mari kita intai resepi Bingka Kulit Roti ini! Bahan2 yang diperlukan : Bahan A: Kesemua potongan tepi kulit roti Gardenia saiz besar […]

RESEPI CREAM PUFF MUDAH

RESEPI CREAM PUFF INTI KASTARD ISTIMEWA! Assalamualaikum semua, Selamat berpuasa kepada semua. Tinggal beberapa hari sahaja kita akan menyambut aidilfitri dan hanya beberapa jam sahaja lagi kita akan berbuka puasa. Syukur, alhamdulillah.. Ok, hari ini saya ingin berkongsi resepi Cream Puff Berintikan Kastard Istimewa yang saya idam-idamkan sejak awal mengandung lagi. Tapi, sayangnya kebanyakan cream […]

RESEPI SUP CENDAWAN BERKRIM MUDAH (HOMEMADE MUSHROOM SOUP)

Jom kita pelajari cari membuat homemade mushroom soup yang mudah ini. Sup cendawan homemade ini sebenarnya lebih sedap, lebih berkrim dan sangat digemari oleh anak-anak kita. Sup cendawan ini juga sangat lazat jika dinikmati bersama roti, terutamanya roti bakar atau garlic bread seperti yang terdapat di Pizza Hut! Biasanya, saya lebih gemar menyapu roti putih dengan […]

RESEPI OVERNIGHT OATS MUDAH & MENYIHATKAN

RESEPI OVERNIGHT OATS MUDAH & MENYIHATKAN : Resepi overnight oats ini merupakan resepi yang sering diamalkan untuk mereka yang ingin berdiet. Resepi ini sangat mudah untuk dibuat dan memiliki rasa yang sangat sedap.  Anak-anak juga pasti menyukainya.  Malahan, ia sangat sedap jika dapat dinikmati ketika sejuk dan jika dimakan dengan hirisan buah-buahan segar! Inilah resepi […]

RESEPI KEK OREN MOIST YANG MUDAH

Hai… Apa khabar semua..geram pulak bila tengok banyak nya oren sunkist dalam peti ais ni..kalau dapat buat kek oren ni mesti sedap kan..lagi-lagi kalau kek oren homemade….yang kita buat sendiri..kek oren ni biasanya sangat terkenal di kalangan generasi ibu-ibu kita kan.. Rasanya kalau zaman ibu-ibu kita dulu, biasanya kek oren yang dibuat menggunakan kulit oren […]

RESEPI BUBUR IKAN

Hai..Apa khabar semua?  Dah ready nak masak apa malam ni? Hari ini saya nak share pula Resepi Bubur Ikan kegemaran anak-anak..Dah jadi kebiasaan kami sekeluarga, seminggu sekali mesti ada menu masakan bubur..kadang-kadang bubur ayam, bubur berlauk..bubur herba Faiza.. Dah lama tak masak bubur ikan ni..jadi hari ni anda semua boleh try resepi bubur ikan yang senang […]

RESEPI PUDING AISKRIM OREO

          Assalamualaikum semua.. Kali ini saya nak berkongsi pula Resepi Puding Ais Krim Oreo yang sangat mudah untuk dibuat.  Kebetulan di opis tempoh hari ada kawan yang bawak Puding Ais Krim Oreo ni untuk jamuan..Nampak sangat menyelerakan.. Cuma, resepi asal puding ais krim oreo ni menggunakan agar-agar tali dan biskut oreo original. […]

RESEPI SALAD BUAH AIS KRIM VANILA

  Hai semua..selamat petang! Semoga ceria selalu.. Hari ini saya nak kongsikan pula resepi salad buah ais krim vanila yang sangat sedap! Sangat Mudah tau..Biasanya, kalau ada sesi BBQ bersama famili di Kluang, ini adalah menu wajib yang akan buat untuk menambah koleksi menu-menu BBQ yang sedia ada.. Anak-anak sangat suka menikmati salad buah ais krim […]

RESEPI JUS KIWI VANILA SHAKE

JUS KIWI VANILA SHAKE Hai..selamat petang semua.. Dah lama tak minum air jus kiwi vanila shake..So, hari ni memang nak sangat buat air jus kiwi vanila shake ni.. Kebetulan bila buka peti ais, memang ada stok ais krim vanila Nestle..yum..yum..nampak pula buah kiwi hijau fevret saya sejak dua menjak ni (“,) Jom..kite test buat jus kiwi […]